söndag 29 mars 2009

Blå BLOMMOR, BLÅa TANKAR
Bokar sommarens resor, Bollnäs, Stockholm, London och Paris...
Solen skiner, rensar i rabatter. Dricker kaffe och förundras över alla små BLÅ nykomlingar.

onsdag 25 mars 2009

Läxläsning


Läxläsning vid matbordet, ute snöar det. Vi tänder ljus.
Läxan är att hitta bokstäver i en tidning, klippa ut dom och skriva ett ord. Lillprinsen löser det på sitt egna vis som vanligt! Mina sålådor står och samlar damm. Hm, kanske ska ta tag i det idag, jag vann ju frön från Häxor&änglar! Utanför dånar grävskopan som gräver ut för våra nya rum och mitt växthus....Lyssnar på Jenny Wilson nya skiva "Hardships", den är fantastisk!

lördag 21 mars 2009

LördagLivet nu, lördag, sovmorgon... passar min surdeg, packar in paket till dagens kalas, legobygge, städar upp i uterummet som ska rivas för nybygget, cyklar genom staden med täcken från en loppis och tittat på mina vårblommor. Nu sover barn å barnbarn å jag dricker gott chaite. Det är tyst, stilla, tänder ett ljus...

måndag 16 mars 2009

Ta vara på nuet


Här sitter jag idag och samlar kraft. På en solvarm klippa med hav å himmel framför mig...
Jag har varit på begravning idag och det har varit tungt. En familj nära mig är drabbad...
Klart att jag börjar fundera...
SÅÅÅ nu försöker jag vara närvarande i nuet.
Funderar på vart jag lägger min energi och ger min tid och kärlek dit jag verkligen vill att min energi ska gå.
Inte på småsaker eller saker som egentligen är bagateller.
Tar inget för givet, allt som existerar är nuet...

fredag 13 mars 2009

Blooming Friday


Fredag igen, veckorna går fort.
Jag har haft en rolig vecka med fotograferingar, Stockholms besök och yoga såklart.
Och i trädgården har scillorna tittat upp!

Fler blooming fridag hos Katarina

tisdag 10 mars 2009

VARDAG


Vardag igen... Helgen har varit, YOGA, fika på stan, städa ute och inne, lekande barn, långpromenad och kakbak... Hade oxå middag här för vänner. Soppa och en massa prat o skratt.

torsdag 5 mars 2009

Lanthandel

Här är några bilder från ett inredningsjobb som finns just nu i Allt i hemmet. Det är en lanthandel utanför Ystad. Kul att göra jobb om, då jag ju ägt en lanthandel nära Ystad. Anna är helhetsterapeut och har inrett sitt hem efter hur färger på verkar oss. Mycket spännande. Basen är vitt grått och svart sedan har hon lagt till detaljer i olika färger! Anna menar att hemmet är en trygg plats för läkning och att utvecklas på. Därför är det viktigt att skapa en miljö som främjar det du strävar efter. Att skapa ett helande hem handlar inte om att ha det senaste och dyraste vad gäller trender! Det handlar om att väcka alla dina sinnen och ge plats åt glädje och kreativitet, att plocka fram din personliga färgskala som både ger dig inre ro men även utmanar dig en smula i din utveckling!
Vilken färg gillar du?
och vilken gillar du inte?

söndag 1 mars 2009

VERNISSAGEI helgen har det varit Vernissage på alla utställningar som deltar i Fotografi i fokus, en foto biennal i Skåne. Jag är inte med i är, det blev liksom inte av... Förra gången det begav sig var jag med. I år är iallafall många av mina vänner med. Har du möjlighet så besök utställningarna! I Malmö visar Helene Toresdotter, Viveca Ohlsson och Lena Mattson bilder och i Hammenhög kan du se Gabriella Dahlmans bilder. På Malmö konsthall visas bilder av den nyss bortgångne dokumentär fotografen Sune Jonsson. Ja, Malmö med omnejd är vård ett besök närmaste månaden om man är intresserad av fotografi!

Jag har en liten Utställning här på nätet istället. Fotografierna är ifrån min bok Mor är rar. Jag fick för det projektet NUDOK diplomet, som förvaltas av Nordiska Museet. Diplomet ges ut i syfte att främja det dokumentära bildberättandet. Det året jag fick diplomet satt Sune Jonsson med i juryn. När jag ser hans bilder minns jag vad som fick mig att börja fotografera, ögonblickets magi och hur värdefulla fotografier blir med åren.