söndag 1 mars 2009

VERNISSAGEI helgen har det varit Vernissage på alla utställningar som deltar i Fotografi i fokus, en foto biennal i Skåne. Jag är inte med i är, det blev liksom inte av... Förra gången det begav sig var jag med. I år är iallafall många av mina vänner med. Har du möjlighet så besök utställningarna! I Malmö visar Helene Toresdotter, Viveca Ohlsson och Lena Mattson bilder och i Hammenhög kan du se Gabriella Dahlmans bilder. På Malmö konsthall visas bilder av den nyss bortgångne dokumentär fotografen Sune Jonsson. Ja, Malmö med omnejd är vård ett besök närmaste månaden om man är intresserad av fotografi!

Jag har en liten Utställning här på nätet istället. Fotografierna är ifrån min bok Mor är rar. Jag fick för det projektet NUDOK diplomet, som förvaltas av Nordiska Museet. Diplomet ges ut i syfte att främja det dokumentära bildberättandet. Det året jag fick diplomet satt Sune Jonsson med i juryn. När jag ser hans bilder minns jag vad som fick mig att börja fotografera, ögonblickets magi och hur värdefulla fotografier blir med åren.

15 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Jag hajade till när jag såg dessa bilder... Jag har din bok! Kul!

mono sa...

Hej
det var kul!
Har du fått barn i Malmö?

Hälsningar
Monika

CinderELLA sa...

GRATTIS till diplomet (långt) i efterskott!
Kram Eva Linnea

HelenJ sa...

Verkligen grattis! Dina bilder är ju underbara!
Helen

Randi sa...

Tack Monika för din kommentar - klart du får lägga till mig i din blogglista.
Jag var också och tittade på biennalen här på Österlen; Tomelilla och Hammenhög. När jag kom till Brantevik fanns bara en lapp med info om att man skulle ringa ett nummer om ville titta på utställningen...
Behållningen var att jag träffade Gabriella Dahlman och köpte hennes bok. Jag planerar nu att ta mig till Malmö också.
Grattis till det fina diplomet!!!

Julia sa...

Vad roligt :) Fina bilder!

Maria sa...

Hej!
Tycker mycket om bilderna du visar här! Finns boken på bibblan?

Apropå ordning hos mig så konstaterade min man att det är jättebra, bara inte han är där för mycket och "förstör" ordningen =) då kan det nog bli skruvar blandat med spikar osv.

Lillebeth sa...

Jaa, verkligen rätt ord: ögonblickets magi. Så fina, varma, sköna bilder. Och vilket fint pris, som du verkligen är värd.

Fundera grönt sa...

Nope. Inte vad jag vet :)

Emma sa...

Fantastiskt fina bilder! Påminner om Sally Mann tycker jag. En av mina favoritfotografer.

Glädjekällan sa...

Monika
Glada, livsbejakande bilder!
Grattis i efterskott
Ha det gott
Birgitta

livetsomfamilj sa...

WOW! Säger jag. Grattis!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ojojoj, så fina foton, förstår att du fick pris för dem. Gillar speciellt det från bilen och fotot i badbaljorna...riktiga mor-o-barn-bilder. :o)
Trädgårdsdrömmar öppanar till påsk, på skärtorsdagen...börjar känna mig lite nervös...fast det går väl över! :o)
Ha det så bra,
lydia

Lena sa...

Underbara bilder! Jättefjättefina. Måste titta igen...

Anonym sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務