söndag 22 februari 2009

RosdrömmarTeckenstorlek
Sista kvällen på landet, snökaos, kalas och rosdrömmar. Jag ska försöka plantera rosor längs denna remsa som är 100 m lång. Vildrosor med vackra färger som DOFTAR, blommar länge och har vackra NYPON! Finns sådana? Kom gärna med förslag. Nu ska jag ska krypa till sängs med stora rosboken och drömma.

12 kommentarer:

Emma sa...

Vilket fint land du har! Både inne och ute. Är det en kak-ros på bilden? Ser smarrig ut. Jag är ingen större rosexpert, men min favorit bland tåliga rosor är vresrosen, doftar ljuvligt och blommar från början av juni till mitten av juli och blommar igen senare på säsongen med lite färre blommor, kan hålla på lågt fram på hösten. Finns både som rosa och vit!

Anonym sa...

Jisses så fin kakan blev! Kanon!
Åsa

Glädjekällan sa...

Monika
Två som du måste ;-) ha är
Rosa glauca
Rosa moyesii
Har själv nyligen planterat dem på landet. Mina är fortfarande mycket, mycket små men trivs de kan de bli riktigt stora så det kanske är bra att inte sätta dem för nära vägen.
Ha det gott
Birgitta

Maria sa...

Har just undrat om det fungerar med de där roliga kakformarna. ATt kakan lossnar som den ska alltså, och det ser ju ut som om det gårr bara bra!

Maria sa...

Har inga rosåsikter apropå trädgård. Har bara provat sådan där vanlig rosa, vet inte vad den heter och flammentanz som klättrar.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ghislaine de Feligonde (tveksamt med stavningen!), den är fantastisk: vit/gul/aprikos, blommar i mängder och doftar.
Ha det så bra,
Lydia

CinderELLA sa...

Åh, vilket projekt! Stor & härlig utmaning kan jag tänka mig. Men det är ju gratis att drömma! Eller är det verklighet och inte bara en dröm? Maffigt, som ungdomarna säger. Jag har tyvärr inga nyponros-tips till dig.
Roskakan ser god ut.
Kram Eva Linnea

Lillebeth sa...

Vilket projekt! Det blir många, underbar rosor. Är säker på att du redan hittat det du söker i Rosboken. Eller? Vildrosor, i miljön på bilden, blir nog jättefint.
Å, vilken kaka alltså. För det är väl en kaka. Eller skådebröd?

Engelska Villan sa...

Hej Monica,
jag tänker och tänker... på rossorter alltså. Jag vet att det finns såna som blommar hela sommaren och doftar. Men frågan är vad de heter. De är cerisrosa, väldigt härdiga med rätt grova blad. De doftar ljuvligt!
Vilket härligt lantställe ni verkar ha.
Jag ska försöka kurera mig, har nog faktiskt fått den omtalade influensan. Usch!
Kram Anna

Tyra in Vaxholm sa...

Så fantasifullt och kul!

Ha det gott/ Tyra

mono sa...

Hej
kakan är en vanlig sockerkaka,bakad i en rosform.
Projektet rosrabatt ska väl ta form allteftersom...
Det gäller att hitta rosor som känns naturliga i landskapet!
Hälsningar
Monika

Växthusmadam sa...

Vill du ha stora yviga rosor eller mer kompakta buskrosor?
Växthusmadam